Álvarez herenigd met gezin: 'Natuurlijk was ik boos, ik begreep het niet'

Álvarez herenigd met gezin: 'Natuurlijk was ik boos, ik begreep het niet'

04-04-2021 08:10
46

Sinds de hereniging met zijn vriendin en kindje in januari van dit jaar, is Edson Álvarez niet meer weg te denken uit de basis van Ajax. De Mexicaan voelt zich een stuk beter, nu hij weer samen is met zijn gezin.

Door de wetgeving in Nederland moest Álvarez het bijna een jaar zonder zijn vriendin en dochtertje doen. Ongehuwde buitenlandse stellen mogen in Nederland pas samenwonen wanneer zowel de man als de vrouw 21 jaar oud is. "Ja, ik denk dat dit wel van invloed op mijn spel is geweest", kijkt Álvarez in gesprek met de NOS terug op die periode. "Als je naar een ander land gaat en je kan je pasgeboren dochter niet zien, dan is dat heel moeilijk. Natuurlijk was ik boos. Ik begreep het niet."

Álvarez trok op zijn vrije dagen af en toe naar Londen, waar hij zijn vriendin en dochtertje wél kon zien. "Het was een harde les", vervolgt de Mexicaan, die dit seizoen prijzen wil pakken in Amsterdam. "Als ik met Ajax de beker, de landstitel en de Europa League win, dan leg ik de Mexicaanse vlag om mijn schouder om m'n land te vertegenwoordigen en om te laten zien dat ik de eerste Mexicaan ben die iets wint met Ajax", sluit hij af.