'Heb op 't veld gestaan met Messi en Ronaldo, maar in m'n hoofd ben ik de beste'

'Heb op 't veld gestaan met Messi en Ronaldo, maar in m'n hoofd ben ik de beste'

04-04-2021 10:43
58

Kylian Mbappé gelooft dat een gezonde portie arrogantie belangrijk is om het beste uit zichzelf te halen. De 22-jarige steraanvaller van Paris Saint-Germain haalt Cristiano Ronaldo en Lionel Messi als voorbeeld aan in zijn betoog.

"Ego? Natuurlijk is dat belangrijk, want als je het zwaar hebt, zal niemand je een duwtje in de rug geven", vertelt Mbappé aan RMC Sport. "Je moet jezelf ervan overtuigen dat je geweldige dingen kunt doen. Mensen begrijpen die arrogantie niet, maar als jij je niet goed voelt komt er niemand naar je toe om te zeggen dat je het wel kunt. Het is aan jou, jij moet de juiste mindset vinden."

"Elke keer als ik het veld opstap, zeg ik dat ik de beste ben", vervolgt Mbappé. "En ik heb ook op het veld gestaan met Messi en Cristiano Ronaldo. Zij zijn betere spelers dan ik, ze hebben een miljard meer dingen bereikt dan ik. Maar in mijn hoofd zeg ik altijd dat ík de beste ben. Op die manier leg je jezelf geen grenzen op en probeer je alles te geven."

Mbappé weet dat er een taboe rust op arrogantie. "Het gaat niet om het hebben van een hoger salaris dan een tegenstander. Het zit hem in de voorbereiding. Het is iets persoonlijks, om jezelf te overtreffen. Een ego gaat veel verder dan alleen maar op oppervlakkige wijze 'ik, ik' zeggen", probeert de PSG-speler uit te leggen.

Mbappé is de topscorer van de Ligue 1 met twintig goals in 25 duels. Wel verloren de Parijzenaars zaterdag de confrontatie met concurrent Lille OSC. Woensdag wacht de clash met Bayern München in de kwartfinale van de Champions League.