Been: 'In potentie de beste Nederlander in de Eredivisie, misschien naar het EK'

Been: 'In potentie de beste Nederlander in de Eredivisie, misschien naar het EK'

04-04-2021 12:15
64

Justin Bijlow keert zondag voor de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard terug in de basiself van Feyenoord. Dick Advocaat vond het een 'natuurlijk moment' om de talentvolle doelman weer de voorkeur te geven boven Nick Marsman.

"We hebben natuurlijk ook gezegd dat hij de eerste keeper is", zegt Advocaat over Bijlow bij ESPN. "Nu heeft Bijlow wel te maken met een keeper (Nick Marsman, red.) die het uitstekend gedaan heeft, dus hij zal zich vanaf nu toch moeten laten zien."

Marsman is bezig met een transfer naar Inter Miami FC, maar volgens Advocaat staat staat zijn reserverol daar los van. "Wij zitten niet in de situatie dat we zo kunnen denken. We moeten resultaat halen. Straks is het seizoen afgelopen, dus Bijlow moet het nu laten zien."

Mario Been vindt de keuze van Advocaat voor Bijlow 'wel te billijken'. "Bijlow is in potentie de allerbeste Nederlandse keeper van de Eredivisie. Misschien kan hij nog mee naar het EK, want ik vind hem beter dan Tim Krul. Maar dan moet hij gaan keepen. Hij is natuurlijk enorm veel geblesseerd geweest. Doodzonde."