FC Utrecht veilt wedstrijdshirts: opbrengst naar foundation overleden Mentel

FC Utrecht veilt wedstrijdshirts: opbrengst naar foundation overleden Mentel

04-04-2021 13:12 Laatste update: 13:14
22

FC Utrecht gaat de wedstrijdshirts die de spelers zondag dragen in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag veilen. De opbrengst gaat naar de Mentelity Foundation van de afgelopen week overleden Bibian Mentel.

FC Utrecht heeft grote bewondering voor de strijdlust, energie en mentaliteit die Mentel heel haar leven heeft uitgestraald, valt te lezen in een persbericht. "Iedereen kan op de shirts van de spelers bieden", vertelt Nynke Bakker van FC Utrecht Maatschappelijk aan RTV Utrecht. "Het zijn de reguliere shirts die gedragen worden tijdens de wedstrijd."

Wedden

Meer odds

Mentel overleed maandag op 48-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Ze werd geboren in Utrecht en woonde in Loosdrecht. "Wij als club hebben heel veel bewondering voor de strijdlust en de mentaliteit die Bibian Mentel haar hele leven heeft uitgestraald. Dat ze haar roots in onze provincie heeft liggen, daar zijn we natuurlijk ook trots op."

Na afloop van de wedstrijd gaat de veiling open op de officiële website van Utrecht. "Mensen hebben dan een week de tijd om te bieden op de shirts", zegt Bakker. FC Utrecht - ADO begint zondag om 14.30 uur.