Berghuis trekt Oranje-vorm door en loodst Feyenoord langs Fortuna Sittard

04-04-2021 14:05
108

Feyenoord is de laatste fase van het Eredivisie-seizoen begonnen met een overwinning. In De Kuip werd Fortuna Sittard met 2-0 verslagen door goals van Bryan Linssen en Steven Berghuis.

Bij het door corona geplaagde Feyenoord ontbraken drie basisspelers: Luis Sinisterra, Orkun Kökcü en Marcos Senesi. Ook Lucas Pratto, Nicolai Jörgensen en Bart Nieuwkoop waren er niet bij. Justin Bijlow keerde ten koste van Nick Marsman terug onder de Rotterdamse lat.

Een andere nieuwe naam in de basiself, Róbert Bozeník, eiste in de eerste helft de hoofdrol op. De Slowaakse spits hielp twee grote kansen om zeep en toen hij wél scoorde, werd zijn doelpunt geannuleerd vanwege buitenspel. Ook Berghuis, afgelopen week twee keer trefzeker bij het Nederlands elftal, had geen geluk in de afronding.

Opvallend was het feit dat Fortuna voor rust nadrukkelijk probeerde op te bouwen, maar zichzelf daarmee verschillende keren in de problemen bracht. Martin Angha spande de kroon. Yanick van Osch, doelman van de Limburgers, hielp Angha echter twee keer uit de brand.

In de tweede helft beet Fortuna meer van zich af. Zian Flemming liet de grootste kans van de wedstrijd onbenut: zijn poging hobbelde voorlangs. Het bleek een dure misser. Amper een minuut later opende Linssen de score. De kopspecialist knikte de 1-0 binnen na een schitterende assist van Berghuis.

Nadat Mark Diemers, Bozeník en Leroy Fer het veld hadden geruimd voor João Teixeira, Aliou Baldé en debutant Achraf El Bouchataoui, gooide Berghuis de wedstrijd zelf in het slot. De aanvoerder prikte de bal in de lange hoek achter Van Osch. Kort daarvoor had Baldé nog de paal geraakt.