Advocaat: 'Ik zeg het niet snel, maar dit is een jongen met veel mogelijkheden'

Advocaat: 'Ik zeg het niet snel, maar dit is een jongen met veel mogelijkheden'

04-04-2021 14:58
65

Dick Advocaat is onder de indruk van Aliou Baldé. De achttienjarige aanvaller van Feyenoord gaf zijn visitekaartje af in de twintig minuten die hij zondag kreeg tegen Fortuna Sittard (2-0).

Baldé was bedrijvig en leidde de 2-0 van Steven Berghuis in. "Hij is heel actief en kan een goal maken", zegt Advocaat bij ESPN over de winterversterking uit Senegal. "Bij twee momenten had hij even omhoog moeten kijken, maar hij is achttien jaar, wat wil je. Hij is heel snel en heeft een goed schot in beide benen. Ik zeg het niet snel, maar dit is een jongen met heel veel mogelijkheden."

Een basisplaats is nog niet aan de orde voor Baldé, benadrukt Advocaat. "Nee, hij moet geleidelijk wennen aan het tempo, het spel, de tegenstanders... Maar als hij zoals nu twintig minuten kan invallen, is dat voor die jongen heel goed."

Bozeník 'kan beter'
Advocaat, die tevreden is over het spel van Feyenoord tegen Fortuna, is minder te spreken over Róbert Bozeník. De Slowaakse spits kreeg door alle personele problemen in De Kuip een spaarzame basisplaats, maar scoorde niet. "Redelijk, redelijk", zegt Advocaat over zijn optreden. "Hij heeft kei- en keihard gewerkt, maar had eigenlijk een goal moeten maken in de eerste helft. Het kan beter."