'Tien werelddagen' voor Berghuis bij Oranje en Feyenoord: 'Het was iets nieuws'

'Tien werelddagen' voor Berghuis bij Oranje en Feyenoord: 'Het was iets nieuws'

04-04-2021 15:59
54

Steven Berghuis heeft een week uit het boekje achter de rug. Bij het Nederlands elftal maakte hij zijn eerste interlandgoals, waarna hij zondag goud waard was voor Feyenoord tegen Fortuna Sittard.

Berghuis maakte tegen zowel Letland (2-0) als Gibraltar (0-7) de openingstreffer voor Oranje. Het waren de eerste goals voor zijn land, iets waar hij 23 interlands op moest wachten. "Daar krijg je wel vertrouwen van", lacht Berghuis na de 2-0 zege van Feyenoord op Fortuna Sittard voor de camera van de NOS.

"Ik had nog niet eerder gescoord, dus het was iets nieuws om met doelpunten belangrijk te zijn voor Oranje. Maar zo bén ik ook gewoon. Ik was er erg blij mee", vervolgt Berghuis, die zich 'hartstikke goed voelt'. "Het heeft me wel een boost gegeven en dat probeer ik vast te houden, maar zoiets gaat niet vanzelf."

Berghuis was zondag de grote man tijdens Feyenoord - Fortuna Sittard. Met een assist en goal leidde hij zijn ploeg naar de drie punten. "Weet je wie echt tien werelddagen heeft gehad? Berghuis. Die heeft zich helemaal in de EK-selectie gespeeld", aldus Kenneth Perez in de ESPN-studio.