Boscagli de grote man bij winnend PSV, goal Ihattaren hoogtepunt tegen Heracles

04-04-2021 16:24 Laatste update: 16:26
35

PSV is na zondagmiddag op doelsaldo weer tweede van de Eredivisie. De ploeg van Roger Schmidt had aan één helft genoeg om Heracles Almelo te verslaan: 3-0.

Heracles maakt het PSV normaal gesproken lastig, maar was deze keer niet in staat om de Eindhovenaren uit te dagen. De gretige Donyell Malen scoorde al na negen minuten. Na een leep balletje van strateeg Olivier Boscagli, die weer centraal op het middenveld gepositioneerd stond, deed Marco Rente te weinig om Malen af te stoppen. Hij schoot in de korte hoek raak.

En ruim tien minuten later kopte aanvoerder Denzel Dumfries de 2-0 binnen, opnieuw op aangeven van Boscagli. Kansloos was Heracles niet, de Almeloërs gingen echter te slordig om met de ruimte die PSV weggaf. Nick Viergever stond verkeerd gepositioneerd, waardoor Rai Vloet op Yvon Mvogo af kon. De Zwitser redde. Het was de grootste kans die Heracles in de eerste helft kreeg om iets terug te doen.

PSV had de buit al binnen en met die instelling speelde het ook in de tweede helft. En Heracles leek het ook wel prima te vinden. De tweede helft was bijzonder slaapverwekkend zonder uitgespeelde kansen, al liet invaller Mohamed Ihattaren zich in de slotfase even horen met een prachtig schot in de kruising, waarmee hij de eindstand op 3-0 bepaalde.

PSV mag zich in ieder geval zes dagen nummer twee van de Eredivisie noemen. AZ heeft evenveel punten (58), maar een minder doelsaldo. Vitesse is met 55 punten de nummer vier van de Eredivisie.