Kane ziet heldenrol bij Tottenham Hotspur in slotfase in rook opgaan

Kane ziet heldenrol bij Tottenham Hotspur in slotfase in rook opgaan

04-04-2021 17:25
8

Harry Kane dacht matchwinner te worden voor Tottenham Hotspur, maar in de slotfase is de club uit Londen toch weer uitgegleden. Newcastle United maakte vlak voor tijd gelijk en snoept Tottenham twee kostbare punten af: 2-2. 

Joelinton gaf Newcastle de start waar het op hoopte. De 1-0 viel na 28 minuten, maar werd twee minuten later ongedaan gemaakt door Harry Kane. De spits scoorde na precies een half uur, om dat vier minuten later opnieuw te doen. De statistieken van Kane zijn bijzonder: hij scoorde dit seizoen al 29 keer in 41 wedstrijden. De dubbelslag van Kane leek Tottenham de broodnodige zege te bezorgen, maar daar stak Joe Willock vijf minuten voor tijd een stokje voor. 

Met nog acht wedstrijden te gaan is een Champions League-ticket nog altijd binnen handbereik voor Tottenham, al zal de ploeg van José Mourinho moeten pieken in het slot van het seizoen. De achterstand op nummer vier Chelsea bedraagt twee punten. Liverpool is de nummer zes van Engeland en heeft 49 punten, evenveel als Tottenham.