Spaanse media: Raiola en vader Haaland eisen exorbitant bedrag van FC Barcelona

Spaanse media: Raiola en vader Haaland eisen exorbitant bedrag van FC Barcelona

04-04-2021 17:42
60

Een nieuwe dag, een nieuw hoofdstuk over Erling Haaland. Het Catalaanse RAC1 weet dat zaakwaarnemer Mino Raiola en vader Alf-Inge Haaland een miljoenenfee vragen van FC Barcelona. Ook zijn er aanvullende eisen.

Raiola en Haaland sr. zijn deze week bij meerdere clubs op bezoek geweest, zo is duidelijk geworden via de Spaanse media, die niet uitgesproken raken over de Haaland-soap. Barcelona is één van de clubs waar deze week mee is gesproken.

Volgens RAC1-journalist Gerard Romero, die doorgaans dicht op het vuur zit, liegen de eisen van Raiola en co. er niet om. De 53-jarige zaakwaarnemer uit Haarlem en vader Alf-Inge eisen voor zichzelf een fee van twintig miljoen euro, bij elkaar opgeteld dus veertig miljoen euro.

Het salaris van Haaland moet dertig miljoen euro netto per jaar bedragen. De vraagprijs van Borussia Dortmund ligt naar verluidt op 175 miljoen euro. Door een clausule in het contract gaat de afkoopsom vanaf volgend seizoen dalen, vermoedelijk naar 75 miljoen euro vanaf 1 juni 2022. De vraag is of geïnteresseerde clubs af willen wachten.

Messi
Naast financiële eisen worden er, nog steeds volgens RAC1, ook sportieve eisen gesteld. Haaland wil de garantie dat Lionel Messi ook na dit seizoen in Camp Nou actief is. Er wordt al maanden gespeculeerd over een vertrek van de Argentijn, maar zover komt het niet als het aan Haaland ligt. De spits ligt nog tot 2024 vast in Dortmund.