Emmen voert druk op VVV verder op en zet Eredivisie-reeks voort tegen RKC

04-04-2021 18:34 Laatste update: 18:35
49

FC Emmen lijkt niet meer te weten wat verliezen is in de Eredivisie. De goede reeks met ongeslagen wedstrijden werd ook tegen RKC Waalwijk doorgezet. De ploeg van trainer Dick Lukkien speelde de tegenstander in de eerste helft compleet van het veld en stapte met een 3-1 overwinning van het veld.

Het betekent de zesde wedstrijd op rij voor Emmen waarin er niet verloren werd. De start van de thuisploeg was flitsend: Michael de Leeuw kreeg al snel een honderd procent kans om de score te openen, maar schoot vrij voor het RKC-doel wat wild over. De misser bleef zonder gevolgen, want een aantal minuten later was het alsnog raak. Nick Bakker ontsnapte aan de buitenspelval en werkte een heerlijke vrije trap van Caner Cavlan achter Kostas Lamprou.

Deze eerste treffer leek als een bevrijding te voelen voor Emmen, dat RKC in de eerste fase van de wedstrijd compleet van het veld speelde. Zeven minuten na de openingstreffer van Bakker stond ook de 2-0 op het scorebord. Luka Adzic rondde goed met de buitenkant van zijn voet af, maar het was Sergio Peña die de hoofdrol opeiste met een heerlijke steekpass.

De Emmen-middenvelder, die vorig seizoen regelmatig uitblinkte, liet tegen RKC vlagen van zijn oude vorm zien. De Peruaan kreeg na ongeveer een halfuur spelen de kans om zijn goede spel van de eerste helft te bekronen met een doelpunt. De bal ging op de stip na een overtreding van Vurnon Anita op Michael de Leeuw. Peña schoot de strafschop in eerste instantie tegen Lamprou aan, maar kon de rebound vervolgens simpel in het RKC-doel werken.

Fred Grim probeerde met een aantal wissels aan het begin van de tweede helft de wedstrijd om te draaien, maar RKC bleef maar matig voetballen. Het feit dat Emmen niet zo nodig meer hoefde, zorgde voor een vrij saai tweede bedrijf. We zagen maar weinig kansen en Emmen bleef simpel overeind. De thuisploeg was nog een aantal keer dreigend voor het RKC-doel, maar écht gevaar leverde het niet op. Vlak voor tijd zorgde Cyril Ngonge voor een eretreffer namens RKC: 3-1.

De ploeg van Lukkien kan door de overwinning weer drie knappe punten bijschrijven. Het komt hierdoor steeds dichter achter nummer zestien VVV-Venlo te staan. De achterstand bedraagt 'nog maar' vier punten.