Wedstrijd Cádiz - Valencia is stilgelegd: spelers lopen van het veld

Wedstrijd Cádiz - Valencia is stilgelegd: spelers lopen van het veld

04-04-2021 19:12 Laatste update: 19:55
103

De wedstrijd tussen Cádiz en Valencia is stilgelegd. Mouctar Diakhaby van Valencia is mogelijk racistisch bejegend en weigert verder te spelen. Daarop hebben zijn medespelers besloten om van het veld te stappen.

Het is niet precies duidelijk wat er gebeurd is, maar op beelden is te zien dat Diakhaby woest is en tegengehouden moet worden door spelers. De situatie ontstond na een duel tussen Diakhaby en Cádiz-speler Juan Cala. Laatstgenoemde speler zou iets gezegd hebben. Diakhaby wijst eerst naar Cala, achtervolgt hem vervolgens om vervolgens verhaal te halen. Daarna ontspoort de situatie. 

De selectie van Valencia is van het veld gestapt, waarna de spelers van Cádiz volgden. De wedstrijd werd tijdelijk stilgelegd, maar is inmiddels weer hervat zonder Diakhaby en Cala. Er staat nog een uur op de klok.

Valencia zegt dat de spelers voor het clublogo willen knokken en daarom doorspeelt. 'De speler, die racistisch bejegend is, verzocht zijn ploeggenoten om het veld weer op te gaan. We steunen hem volledig.'