Brood twijfelt niet aan positie bij hekkensluiter ADO: 'Kan spelers nog motiveren'

Brood twijfelt niet aan positie bij hekkensluiter ADO: 'Kan spelers nog motiveren'

04-04-2021 21:05 Laatste update: 21:16
50

Ruud Brood twijfelt niet aan zijn positie als hoofdtrainer van ADO Den Haag. De Hagenaren staan laatste, met nog zes wedstrijden op het programma. De afstand op een plekje uit de degradatiezone bedraagt zeven punten, waardoor handhaving steeds minder haalbaar lijkt voor ADO.

"Ik denk wel dat ik fanatiek genoeg ben en de spelers kan motiveren", vertelt Brood op de persconferentie na de redelijk kansloze 1-4 nederlaag tegen FC Utrecht. "Natuurlijk zou het leuker zijn als we er beter voor stonden. Lol heb je alleen als het goed gaat of bij de amateurs."

ADO kwam tegen Utrecht erg zwak voor de dag, met een kansloze nederlaag tot gevolg. "Misschien zitten jongens te hoog in hun spanningsveld", beredeneert Brood bij het matige spel van zijn ploeg. "Als je de tegengoals ziet, mag dat in verdedigend opzicht veel fanatieker. De spelers maakten verkeerde keuzes, waardoor je de 0-1 en 0-2 om je oren krijgt. Het geloof moet er dan nog wel blijven. Soms merkte je dat niet iedereen de bal wilde hebben."