Ihattaren-update van De Boer: Eerst presteren, ik ben ook bij PSV geweest

Ihattaren-update van De Boer: "Eerst presteren, ik ben ook bij PSV geweest"

04-04-2021 21:02
65

Mohamed Ihattaren is voorlopig niet in beeld bij het Nederlands elftal en werd tijdens de vorige interlandperiode ook niet geselecteerd voor Jong Oranje. Volgens bondscoach Frank de Boer moet de PSV-linkspoot 'eerst presteren' voordat hij weer opgeroepen wordt.

Ihattaren verkoos het Nederlands elftal in het najaar van 2019 boven de nationale ploeg van Marokkko, is al eens opgeroepen, maar heeft zijn Oranje-debuut nog niet gemaakt. Zolang hij nog bij PSV op het tweede plan zit, zal het er ook niet van komen, stelt De Boer bij Rondo op Ziggo Sport. "Eerst presteren", aldus de bondscoach. "Ik ben ook bij PSV geweest, heb hem gesproken. In ieder geval: hij zat niet in de voorselectie van mij, wel in de voorselectie van Jong Oranje."

De negentienjarige Utrechter viel dus af voor het de poulefase van het jeugd-EK in Hongarije. "Uiteindelijk hebben we in goed overleg besloten om hem niet te selecteren. Volgens mij heeft Van de Looi (Erwin, bondscoach van Jong Oranje, red.) dat uitgelegd, dat er genoeg andere spelers op dit moment in zijn ogen beter zijn, fitter zijn. Dus daar heeft hij op dat moment het volste recht toe."

Ihattaren deed zondagmiddag overigens weer van zich spreken in Eindhoven. De linkspoot viel in tegen Heracles Almelo, maakte een prachtige goal en schreeuwde "niemand die mij kapot krijgt!" in de camera. Vervolgens zou hij een interviewverzoek met de NOS geweigerd hebben.