Manchester United zorgt na comeback voor laatste restje spanning in titelrace

Manchester United zorgt na comeback voor laatste restje spanning in titelrace

04-04-2021 22:23
14

Manchester United heeft de titelrace in de Premier League nog een klein beetje spannend gehouden. The Red Devils ontsnapten zondagavond aan puntenverlies tegen laagvlieger Brighton & Hove Albion: de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer staat nog altijd veertien punten achter op stadgenoot Manchester City, maar heeft nog één wedstrijd tegoed.

De nummer twee van Engeland begon voortvarend tegen de nummer zestien en zag Mason Greenwood al vroeg de paal raken. Niet lang daarna waren het echter de gasten die op voorsprong kwamen: uitgerekend de op Old Trafford opgeleide Danny Welbeck werkte van dichtbij de 0-1 binnen.

De ploeg van Joël Veltman en bankzitter Davy Pröpper hield relatief eenvoudig stand in het vervolg van de eerste helft, maar kwam na rust serieuzer onder druk te staan. Dat resulteerde na een uur spelen in de gelijkmaker van Marcus Rashford: de spits werd bediend door Bruno Fernandes en schoof beheerst de gelijkmaker binnen. Manchester United ging in de slotfase erop en erover. Greenwood miste een open kans op de 2-1, maar maakte kort voor tijd – vlak nadat Donny van de Beek zijn entree had gemaakt – zijn fout goed en hielp The Mancunians al koppend alsnog aan een overwinning.

Solskjaer en de zijnen spelen nog altijd een bescheiden rol in de titelrace, maar zijn in elk geval hard op weg naar Champions League-kwalificatie. Manchester United heeft een marge van acht punten op Tottenham Hotspur en Liverpool, die gedeeld vijfde staan.