Kuip leeggehaald voor bekerfinale, Advocaat baalt stevig: In- en intriest

Kuip leeggehaald voor bekerfinale, Advocaat baalt stevig: "In- en intriest"

Gepubliceerd: zondag 4 april 2021 om 23:47zo 04-04-2021 om 23:47

Feyenoord speelde zondagmiddag zijn voorlopig laatste thuiswedstrijd: de volgende wedstrijd in De Kuip zal de bekerfinale tussen Vitesse en Ajax zijn. Het betekent dat de spandoeken op de tribunes verwijderd moeten worden, tot grote spijt van Feyenoord-trainer Dick Advocaat.

De Kuip werd de afgelopen weken gevuld met steunbetuigingen voor Feyenoord, op initiatief van diverse supportersverenigingen. De bekerfinale moet echter in een neutrale omgeving gespeeld worden, hebben de KNVB en de supportersvereniging van Ajax laten weten: zonder Feyenoord-spandoeken dus. "Verschrikkelijk. Dit is natuurlijk een unicum, wat je hebt gezien op de tribune", reageert Advocaat tijdens de persconferentie van zondag, na de thuiszege op Fortuna Sittard. "En ik vind het in- en intriest dat het zes weken voor het einde weg moet voor een bekerfinale."

Volgens Advocaat had de KNVB ook voor een alternatieve oplossing kunnen zorgen. "Ze hadden het ook nog kunnen bedekken, want de KNVB heeft toch geld? Ze hadden er toch wat zeilen overheen kunnen doen, of niet? Er zijn toch geen mensen?", aldus De Kleine Generaal. "Het blijft leeg. Doe er dan een paar zeildoeken overheen."

Vitesse en Ajax strijden op zondag 18 april om de KNVB Beker. Eén week later komende de Arnhemmers opnieuw naar De Kuip: dan zal Feyenoord weer gastheer zijn.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws