Van Hanegem: 'Dáár zag je waarom clubs ook niet winnen van 'n ronduit slecht Ajax'

Van Hanegem: 'Dáár zag je waarom clubs ook niet winnen van 'n ronduit slecht Ajax'

Gepubliceerd: maandag 5 april 2021 om 00:03ma 05-04-2021 om 00:03

Willem van Hanegem keek op van de wedstrijd tussen sc Heerenveen en Ajax van zondagmiddag. De koploper was niet op zijn best in Friesland, maar Heerenveen kon maar geen vuist maken en verloor uiteindelijk, zag De Kromme.

Van Hanegem vond één moment symbolisch voor de wedstrijd: de ruzie tussen de negentienjarige Arjen van der Heide en Ajax-Latino's Lisandro Martínez en Edson Álvarez. Van der Heide claimde tevergeefs een corner, waarna zijn Argentijnse en Mexicaanse tegenstanders verhaal gingen halen. 'Dáár hadden een paar spelers van Heerenveen moeten zeggen: hè, heel snel afblijven van die gozer, handen thuis. Wegwezen', schrijft Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

Dat gebeurde echter niet. 'Ze lieten het bij Heerenveen allemaal maar gebeuren', aldus De Kromme. 'Voetballen tegen een topclub is ook laten zien dat je niet onder de indruk bent van de tegenstander.' Van Hanegem zag hoe alleen Jan Paul van Hecke de confrontatie durfde te zoeken met Dusan Tadic en dat Van der Heide alleen stond in zijn ruzie met Martínez en Álvarez. 'Daar, op dat moment, zag je waarom clubs ook niet winnen van een Ajax dat ronduit slecht speelt.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws