Ten Hag steekt loftrompet bij Ajax: 'Hij heeft grote stappen gemaakt'

Ten Hag steekt loftrompet bij Ajax: 'Hij heeft grote stappen gemaakt'

05-04-2021 08:01
90

Erik ten Hag vindt dat Kjell Scherpen 'heel goed' voor de dag kwam tegen sc Heerenveen. De 21-jarige doelman moest in Heerenveen plots de plek onder de lat overnemen van Maarten Stekelenburg, nadat laatstgenoemde geblesseerd raakte bij de warming-up.

Op de persconferentie krijgt Ten Hag het verzoek om het optreden van Scherpen te beoordelen. "Heel erg goed", antwoordde Ten Hag, die geciteerd wordt door Voetbal International. "Hij redt ons in die één-op- één-situatie op een heel belangrijk moment", waarmee Ten Hag doelt op de adequate ingreep van Scherpen, toen Mitchell van Bergen langs hem wilde dribbelen.

Scherpen kwam alleen niet helemaal vlekkeloos voor de dag tegen Heerenveen. De doelman gaf in de eerste helft de bal cadeau aan Henk Veerman, die vervolgens verzuimde om dat cadeau uit te pakken. "Op die ene verkeerde inspeelbal na, heeft hij verder uitstekend gekeept", is Ten Hag positief. "Het is hetzelfde beeld als we bij Jong Oranje zagen en wat we al tijden zien op de training. Dat hij een hele stabiele en evenwichtige indruk maakt."

Ten Hag stelt dat Scherpen zich goed ontwikkelt. Daar is volgens de oefenmeester ook de nodige moeite in gestopt. "Wij zagen de potentie, maar dat er veel werk aan de winkel was; dat was duidelijk. Hij heeft grote stappen gemaakt, dat zien we nu ook. Dat heeft hij zelf gedaan, maar is ook een compliment voor de staf die daarmee aan het werk is geweest."

Mogelijk volgt donderdag een nieuwe vuurdoop voor Scherpen. Ajax speelt dan in de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma en het is nog onzeker of  Stekelenburg dan weer van de partij kan zijn.