'Ajax geïnteresseerd in Kaiky (17): clausule van 70 miljoen euro schrikt af'

'Ajax geïnteresseerd in Kaiky (17): clausule van 70 miljoen euro schrikt af'

Gepubliceerd: maandag 5 april 2021 om 09:40ma 05-04-2021 om 09:40

Laatste update: maandag 5 april 2021 om 10:37ma 05-04-2021 om 10:37

Ajax heeft interesse in Santos-verdediger Kaiky. Dat meldt UOL in Brazilië. Volgens het medium monitoren de Amsterdammers de ontwikkeling van het zeventienjarige talent nauwlettend.

UOL meldt dat Ajax nog niet van plan is om een bod uit te brengen, maar dat het wel op de eerste rij voor Kaiky zit. De verdediger werd vorig seizoen op zestienjarige leeftijd naar het eerste elftal van Santos gepromoveerd. Dit jaar speelde hij vier duels als basisspeler, en scoorde hij in de Copa Libertadores-wedstrijd tegen Deportivo Lara.

Santos staat op dit moment niet open voor onderhandelingen over Kaiky. Om die reden heeft de club ook een vastgestelde afkoopsom van zeventig miljoen euro in het tot november 2023 doorlopende contract van het talent gezet. Dit moet geïnteresseerde clubs afschrikken. De laatste maanden leek Manchester City de meest concrete partij.

Kaiky is op de radar van Ajax verschenen vanwege zijn jonge leeftijd, leiderschapskwaliteiten, technisch vermogen en fysieke voorkomen. De Amsterdammers zijn volgens UOL ook geïnteresseerd in Red Bull Bragantino-spelmaker Claudinho en Flamengo-doelman Hugo.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws