Al maanden met knieblessure bij FC Utrecht: 'Het is toch geen einde seizoen?'

Al maanden met knieblessure bij FC Utrecht: 'Het is toch geen einde seizoen?'

05-04-2021 10:49 Laatste update: 10:55
18

Mimoun Mahi moet zich na dit seizoen laten opereren aan zijn knie. De FC Utrecht-aanvaller laat maandag aan Voetbal International weten dat hij al langere tijd met meniscusproblemen kampt.

"Na overleg met de medische staf en de trainers is besloten dit na het seizoen te behandelen. Dat was al ingepland", zegt Mahi tegen VI. Hij loopt al maanden met het probleem rond. "De specialist heeft aangegeven dat ik in principe niets meer kapot kan maken." De aanvaller wil in de slotfase van het seizoen echter belangrijk zijn voor FC Utrecht, dat een uitdagend programma heeft. 

Tegen ADO Den Haag speelde Mahi slechts 35 minuten mee vanwege een hamstringblessure. "De eerste vraag in je hoofd is toch: het is toch geen einde seizoen? Nu gaat het pas te beginnen. We krijgen Feyenoord, Ajax, FC Twente. Dat zijn de wedstrijden waar je het verschil wil maken voor het team", aldus Mahi, die moet afwachten hoe lang de hamstringblessure hem aan de kant gaat houden.

"Ik denk dat het één wel met het ander te maken heeft. We gaan een echo maken en kijken hoe erg de schade is. Hopelijk valt het mee en kan ik nog onderdeel zijn van het team in de laatste periode", zegt de FC Utrecht-speler, die dit seizoen worstelt met veel blessureleed. "Ik weet niet wat ik er over moeten zeggen. Excuses voor het taalgebruik maar het is gewoon kut. Als je er niet alles aan doet, kan je jezelf wat kwalijk nemen. Maar ik doe er echt alles aan."