Gedrag Raiola en Haaland senior 'respectloos': 'Laat hem maar gaan'

Gedrag Raiola en Haaland senior 'respectloos': 'Laat hem maar gaan'

Gepubliceerd: maandag 5 april 2021 om 11:48ma 05-04-2021 om 11:48

De 'transfertour' van Mino Raiola en Alf-Inge Haaland, de vader van Erling Braut, heeft voor veel frustratie gezorgd in Duitsland. De Duitse oud-international Dietmar Hamann heeft in gesprek met Sky Germany geen goed woord over voor het gedrag van het kamp-Haaland.

Daags voor de belangrijke wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt reisden Raiola en Haaland senior af naar Spanje voor oriënterende gesprekken met Real Madrid en FC Barcelona. Ook zouden Engelse clubs bezocht zijn. "Het gedrag van Haaland's vader en Raiola is ongehoord en respectloos", zegt Hamann. "Als hij wil gaan, laat hem maar gaan. Dortmund heeft veel geld betaald voor een achttienjarige speler, hij zou blij moeten zijn dat hij hier mag spelen."

Haaland heeft nog een contract tot medio 2024, maar stuurt nadrukkelijk aan op een vertrek. "Dortmund moet nadenken over waarom spelers altijd over de club heen lopen. Het ontbreekt de club aan leiderschap. Het is de belangrijkste wedstrijd van het seizoen en je spreekt een speler niet aan op dit gedrag omdat je bang bent om hem boos te maken."

Dortmund verloor de wedstrijd tegen directe concurrent Eintracht Frankfurt met 1-2 en staat nu teleurstellend vijfde in de Bundesliga. Dinsdag wacht het Champions League-treffen met Manchester City.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws