Bijlow denkt over stijlverandering: 'Ga er wel met de keeperstrainer over praten'

Bijlow denkt over stijlverandering: 'Ga er wel met de keeperstrainer over praten'

05-04-2021 13:01 Laatste update: 13:05
93

Justin Bijlow denkt na over een verandering van zijn stijl van keepen. De 23-jarige doelman heeft dit seizoen last gehad van verschillende kwetsuren, waardoor hij veel wedstrijden heeft moeten missen voor Feyenoord. Die blessures zijn mogelijk te wijten aan zijn manier van keepen.

Volgens sommigen zijn de blessures van Bijlow te wijten aan zijn onverschrokken manier van keepen. De jeugdinternational wil zijn stijl van keepen liever niet aan passen, al sluit hij niet uit dat het gaat gebeuren. "Mijn stijl wil ik niet veranderen, dat is mijn kracht", vertelt Bijlow in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar ik ga er wel met de keeperstrainer over praten. Ik moet mezelf misschien toch meer beschermen tijdens die duels."

Tegen Fortuna Sittard mocht Bijlow weer onder de lat staan bij Feyenoord. Concurrent Nick Marsman verving Bijlow de laatste weken meer dan verdienstelijk, maar moest toch plaatsmaken. "Dat Marsman waarschijnlijk naar Amerika gaat, heeft niet meegespeeld in mijn besluit om Bijlow weer op te stellen", zegt trainer Dick Advocaat daarover. "Ik kijk naar het belang van Feyenoord. Als Bijlow fit is, is hij gewoon mijn eerste keeper."