Timmermans blijkt enorme AS Roma-fan: '60 procent kans dat we Ajax uitschakelen'

Timmermans blijkt enorme AS Roma-fan: '60 procent kans dat we Ajax uitschakelen'

05-04-2021 15:00 Laatste update: 15:05
135

Een opvallend gezicht op de website van AS Roma maandag: die van EU-commissaris Frans Timmermans. De politicus blijkt een enorme fan van de Romeinse club en blikt vooruit op het Europa League-treffen met Ajax van komende donderdag.

Timmermans vertelt dat hij op jonge leeftijd in Rome woonde en elke zondag naar het Olimpico ging. De wedstrijden van AS Roma tegen Ajax vindt hij speciaal. "Het zijn twee teams die vooruit willen voetballen. Roma speelt soms geweldig voetbal, maar het worstelt om het niveau altijd hoog te houden."

De EU-commissaris geeft de Italianen ook een lesje Ajax. "De sleutel voor de wedstrijd ligt op het middenveld. Ryan Gravenberch is een geweldig talent met een geweldig inzicht. Een andere belangrijke speler is Davy Klaassen, en dan is er ook nog Dusan Tadic, die erg gevaarlijk is."

Timmermans heeft goede hoop dat Roma Ajax desondanks kan uitschakelen. "Roma is in goede vorm en ik denk dat de kans zestig procent is dat we doorgaan. Het winnen van de Europa League zou een droom voor ons zijn. Forza Roma", besluit de politicus.