Monsterscore Cambuur tegen Excelsior, NAC verliest thuis van Go Ahead

Monsterscore Cambuur tegen Excelsior, NAC verliest thuis van Go Ahead

05-04-2021 16:25 Laatste update: 16:28
121

SC Cambuur heeft maandag een volgende stap gezet richting de titel in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van coach Henk de Jong knokte zich tegen Excelsior twee keer terug van een achterstand om vervolgens een monsterscore neer te zetten: 7-2. Ook De Graafschap won, terwijl Go Ahead Eagles zegevierde bij NAC Breda.

SC Cambuur - Excelsior 7-2
De strijd om de promotieplaatsen blijft spannend, maar SC Cambuur mag zich wel gaan verheugen op een terugkeer naar de Eredivisie. De Leeuwarders kwamen een valse start te boven tegen Excelsior. Door goals van Joël Zwarts en Elias Mar Omarsson moest Cambuur zowel vroeg in de eerste als tweede helft in de achtervolging. Jarchinio Antonia en Robert Mühren herstelden de schade. Ragnar Oratmangoen tekende na zeventig minuten voor de 3-2 en daarna ging het hard. Mühren en Oratmangoen voltooiden beiden een hattrick: 7-2.

Jong FC Utrecht - De Graafschap 0-1
De Graafschap lost Almere City FC in ieder geval voor enkele uren weer af als naaste belager van Cambuur. De Superboeren wonnen bij laagvlieger Jong FC Utrecht, maar van harte ging het niet. Na de openingstreffer van Daryl van Mieghem na 22 minuten leek er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht, maar De Graafschap verzuimde verder afstand te nemen. Het bleef zonder gevolgen, waarmee een derde nederlaag op rij werd afgewend.

NAC Breda - Go Ahead Eagles 0-1
Go Ahead Eagles heeft een zwaarbevochten zege geboekt bij NAC Breda. Jeroen Veldmate was de matchwinner voor de Deventenaren door in de rebound toe te slaan na een halfuur. De ploeg van Kees van Wonderen was voor rust de bovenliggende partij en kwam ook in de tweede helft niet echt in de problemen. NAC pakte slechts vier punten in de laatste vier duels en maakt weer een pas op de plaats in de strijd om directe promotie.

TOP Oss - FC Volendam 2-0
FC Volendam kan directe promotie helemaal uit het hoofd zetten. De ploeg van coach Wim Jonk verloor met 2-0 bij TOP Oss. Voor de Noord-Hollanders is het nu zaak om Roda JC van plek zeven af te houden met het oog op een betere uitgangspositie in de play-offs. De Limburgers spelen deze maandag nog tegen Almere City.

Overige uitslagen
FC Dordrecht - FC Eindhoven 1-5
Helmond Sport - Jong Ajax 1-1
Jong AZ - FC Den Bosch 2-1
Jong PSV - MVV Maastricht 3-1