'Ik hoop dat mister Koeman doorgaat, hij geeft ons veel en we zijn op goede weg'

'Ik hoop dat mister Koeman doorgaat, hij geeft ons veel en we zijn op goede weg'

05-04-2021 17:40
41

FC Barcelona doet weer volop mee in de strijd om de Spaanse landstitel en dat is volgens Ronald Araújo mede dankzij Ronald Koeman. De 22-jarige verdediger is zeer te spreken over het werk van de Nederlandse verdediger in Camp Nou.

Onder Koeman is Araújo doorgaans basisspeler. "Ik had hiervan gedroomd, maar ik had helemaal niet verwacht dat het zo snel zou gaan", zegt de Uruguayaan in gesprek met El País uit zijn geboorteland. "Ik ben erg gelukkig bij Barcelona en blij dat ik het eerste elftal heb bereikt."

Dat Barça nog mag dromen van de dubbel, komt volgens Araújo mede door het goede werk van Koeman. "Het is ons doel om de Copa del Rey te winnen en ook La Liga. Een paar maanden geleden leek dat nog heel moeilijk te worden. Als we dit toen hadden gezegd, had niemand ons geloofd, want we stonden heel ver achter Atlético. Maar nu gaan we de strijd aan."

"Ik zou graag zien dat de mister hoe dan ook doorgaat", vervolgt Araújo. "Ten eerste omdat hij vertrouwen heeft in ons jonge spelers, hij geeft ons veel. Hij is ook erg goed met het team en we zijn op de juiste weg. Wat hem te wachten stond was niet makkelijk door de hele situatie", doelt de mandekker op de crisis in Catalonië bij het aantreden van Koeman in augustus.

Barcelona neemt het maandagavond op tegen Real Valladolid. Bij winst bedraagt de achterstand op Atlético nog één punt.