De Mos adviseert PSV over Dumfries-opvolging: 'Zou hem willen zien op die positie'

De Mos adviseert PSV over Dumfries-opvolging: 'Zou hem willen zien op die positie'

Gepubliceerd: maandag 5 april 2021 om 18:15ma 05-04-2021 om 18:15

Aad de Mos vindt dat PSV op zoek moet naar een nieuwe rechtsback als Denzel Dumfries komende zomer vertrekt. De analist ziet Jordan Teze liever in het centrum blijven acteren, vertelt hij in een video van het Eindhovens Dagblad.

"Ik denk dat er genoeg opties zijn om een goede rechtsback te halen. In Nederland zijn er behoorlijke rechtsbacks, maar zeker ook in Zuid-Amerika", steekt De Mos van wal. "Daar heb je altijd goede rechtsbacks. Dani Alves en Santiago Arias zijn bekend. In Nederland had je Dest en nu zijn er ook weer een aantal jongens bij Ajax. Teze zou een optie kunnen zijn, maar die is in het centrum beter."

De Mos heeft een opvallend scoutingsadvies voor PSV. "Ik zou toch ook mijn ogen de kost willen geven in de Keuken Kampioen Divisie. Daar lopen ook wel spelers die kwaliteiten hebben. En wellicht zijn er ook in de eigen jeugdopleiding jongens. Sambo zou ik wel een keer willen zien op die positie. Die jongens doen het soms beter in het eerste elftal dan in de Keuken Kampioen Divisie, omdat ze zich makkelijker aanpassen bij betere spelers."

Shurandy Sambo was maandag nog trefzeker voor Jong PSV in het competitieduel met MVV (3-1). De negentienjarige vleugelverdediger scoorde al vijf keer in zijn laatste elf optredens. Ook gaf hij in die serie twee assists.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Breekt Sambo komend seizoen door bij PSV?

Ja
69%
Nee
31%
(1423 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws