Gepikeerde Mourinho 'betrapt op leugen' over Alderweireld: 'Hij is op oorlogspad'

Gepikeerde Mourinho 'betrapt op leugen' over Alderweireld: 'Hij is op oorlogspad'

05-04-2021 19:06
28

Tottenham Hotspur-manager José Mourinho is betrapt op een 'leugentje' over Toby Alderweireld. Volgens het Laatste Nieuws snijdt de verklaring van de Portugees over de absentie van de Belgische verdediger in het Premier League-duel met Newcastle United (2-2) geen hout.

Alderweireld is doorgaans een vaste waarde bij Spurs, maar zat zondag net als Serge Aurier niet bij de wedstrijdselectie. "Ze waren fit, maar ik heb hen niet geselecteerd omdat ze zaterdag pas aansloten op de training", reageerde Mourinho. "Ze hebben zich niet op tijd laten testen op corona nadat ze naar hun nationale teams waren gegaan. Ze waren donderdag niet op de training. Vrijdag evenmin. Daarom waren ze er zaterdag pas voor het eerst."

Het Laatste Nieuws 'prikt dat leugentje door', want Alderweireld is te zien op beelden van de training die Spurs vrijdag deelde. De Belgische krant stelt bovendien dat de oud-Ajacied dinsdag al zijn laatste WK-kwalificatieduel speelde met de Rode Duivels en woensdag terugkeerde naar Londen. In de laatste wedstrijd voor de interlandperiode, tegen Aston Villa, passeerde Mourinho de oud-Ajacied ook al. Toen zou de mandekker ziek zijn geweest. Desondanks kwam Alderweireld in alle drie de wedstrijden van België in actie.

Op de vraag of Alderweireld en Aurier wel hadden gespeeld tegen Newcastle als ze op tijd waren getest, reageerde Mourinho overigens gepikeerd. "Misschien, maar ik vind dit een beetje een vreemde vraag. Wat probeer je te zeggen? Dat Davinson Sánchez en Joe Rodon heel slecht waren? Wij hebben met Toby en Serge toch ook duels verloren? Of waren we met hen defensief het perfecte team?"

Het Laatste Nieuws meent dat Alderweireld 'zonder verklaarbare reden aan de kant is geschoven'. 'Mourinho heeft de voorbije weken wel meerdere spelers de gordijnen ingejaagd. Hij is op oorlogspad. Binnen Tottenham zijn er twijfels over zijn toekomst, maar een ontslag is momenteel te duur. Aan het eind van het seizoen wordt zijn positie herbekeken.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie