Breaking news

LIVE: Feyenoord bouwt zekerheid in en start in 5-3-2 tegen FC Utrecht

Frenkie de Jong om twee redenen opgelucht bij Barça: 'Ik was een beetje nerveus'

Frenkie de Jong om twee redenen opgelucht bij Barça: 'Ik was een beetje nerveus'

Gepubliceerd: dinsdag 6 april 2021 om 07:34di 06-04-2021 om 07:34

Frenkie de Jong liep op eieren in de slotfase van het Primera División-duel met Real Valladolid. De middenvelder van FC Barcelona stond op scherp, waardoor een gele kaart een schorsing had betekend voor El Clásico tegen Real Madrid volgende week.

"Ik was een beetje nerveus. In de laatste minuten ben ik heel voorzichtig geweest om geen gele kaart te krijgen en El Clásico te missen", erkent De Jong in Spaanse media. Barça won maandag met 1-0 van Valladolid, waardoor het koploper Atlético Madrid tot op één punt is genaderd. Ousmane Dembélé zorgde voor ontlading met zijn late treffer (1-0).

"We hebben flink geleden, maar uiteindelijk hebben we gewonnen en dat is het belangrijkste", analyseert De Jong. "Het was een heel belangrijke wedstrijd, want Atlético had punten laten liggen. Het is altijd moeilijk na een interlandperiode, maar we zijn blij met de zege. Sinds de start van dit kalenderjaar tonen we een sterke teamgeest en daardoor zijn we waar we nu zijn."

De Jong begon het duel maandag wederom als centrale verdediger. "Ik speel liever op het middenveld, maar als het voor het team het beste is dat ik centraal of op een andere positie speel, dan doe ik dat. We veranderden vandaag veel van systeem en ik speelde op meerdere posities."

Spaanse media prijzen de veelzijdigheid van de Oranje-international. 'Hij speelde drie volledige wedstrijden voor Nederland en liep het risico om geschorst te worden voor El Clásico, maar Koeman zette weer op hem in. Hij begon in het centrum en schoof later op. Zijn voeten stonden aan de basis van de goal van Dembélé', schrijft MD. Diario Sport geeft hem een 6. 'Hij demonstreerde zijn talent om de bal van achteruit weg te werken en bij te dragen in de zones waar de ruimtes liggen.'

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wordt Barcelona kampioen?

(1537 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws