ED voorziet zeven uitgaande transfers bij PSV: 'ook Ihattaren op transferlijst'

ED voorziet zeven uitgaande transfers bij PSV: 'ook Ihattaren op transferlijst'

06-04-2021 08:13
148

Voor PSV lonkt een 'tumultueuze zomer'. Dat stelt het Eindhovens Dagblad, dat rekening houdt met zeven uitgaande transfers binnen de selectie van coach Roger Schmidt. Ook Mohamed Ihattaren vertrekt 'normaal gesproken'.

'Ihattaren gaat na dit seizoen normaal gesproken op de transferlijst bij PSV, omdat hij zijn contract niet heeft verlengd', voegt de regionale krant daaraan toe. De negentienjarige spelmaker moet tot die tijd hopen op een kans in de basis. Die krijgt hij alleen als hij op trainingen en in wedstrijden aantoont dat hij beter is dan Mario Götze, Cody Gakpo, Donyell Malen en Eran Zahavi.

Die laatste vier genieten momenteel de voorkeur van Schmidt, die geen enkel risico wil nemen in de strijd om de tweede plaats in de Eredivisie. 'Ihattaren heeft de pech dat hij net de beste spelers van PSV voor zich heeft', stelt het ED.

Volgens de krant kunnen naast Ihattaren ook Malen, Denzel Dumfries, Pablo Rosario en reserves Adrian Fein, Erick Gutiérrez en Timo Baumgartl weleens vertrekken uit het Philips Stadion. Tegelijkertijd zal PSV een aantal nieuwelingen willen inpassen en moet het er staan in de Europese voorrondes. Afhankelijk van de uitkomsten dit seizoen, moet de club op zijn vroegst op 20 juli alweer aan de bak in de tweede voorronde van de Champions League.