Advocaat ziet Feyenoord-debutant stoute schoenen aantrekken: 'Vond ik mooi'

Advocaat ziet Feyenoord-debutant stoute schoenen aantrekken: 'Vond ik mooi'

Gepubliceerd: dinsdag 6 april 2021 om 08:47di 06-04-2021 om 08:47

Achraf El Bouchataoui leek de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen Fortuna Sittard te moeten missen, maar trok de stoute schoenen aan. Dat tot genoegen van trainer Dick Advocaat, die de 21-jarige middenvelder zijn officiële debuut gunde.

El Bouchataoui kreeg de opdracht om in zelfisolatie te gaan, omdat hij te dicht in de buurt zou zijn geweest bij één van de twee met corona besmette spelers bij Feyenoord. Daar was hij het zelf echter niet mee eens, waarna hij met de technische staf belde om te benadrukken dat hij wél voldoende afstand had bewaard.

"Dat vond ik wel mooi", reageert Advocaat in het Algemeen Dagblad. "Het bleek dat Achraf gewoon op de bank kon zitten en ik vond het een kwartiertje voor tijd een mooi moment om hem eens te brengen." Het was een mooie beloning voor El Bouchataoui, die sinds de winterstop tot de selectie behoort. "Als hij de bal heeft, weet hij het wel", stelt de Feyenoord-coach. "Hij heeft bravoure. Maar hij zal meer inhoud moeten krijgen. Meer loopvermogen ook."

De Rotterdammers moesten het tegen Fortuna wel zonder Luis Sinisterra, Orkun Kökcü, Marcos Senesi en Lucas Pratto stellen. Door goals van Bryan Linssen en Steven Berghuis werd het 2-0.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Breekt El Bouchataoui definitief door bij Feyenoord?

(905 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws