'AZ zou ook kunnen zeggen: 'kom erbij Kees', gaat erom dat het netje beweegt'

'AZ zou ook kunnen zeggen: 'kom erbij Kees', gaat erom dat het netje beweegt'

06-04-2021 09:18 Laatste update: 12:55
31

De handen van voormalig AZ-topscorer Kees Kist jeuken om met de aanvalslinie van de Alkmaarders aan de slag te gaan. De oud-international van Oranje is eveneens zeer te spreken over het feit dat trainer Pascal Jansen zijn contract verlengd heeft.

Kist ziet dat er zeer veel potentie in Myron Boadu, Jesper Karlsson en Albert Gudmundsson zit, maar dat het er nog niet altijd uit wil komen. "Ze zijn flegmatiek, maar kunnen geweldig voetballen", vertelt de oud-spits in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar het gaat erom dat het netje beweegt." Helemaal onbekend op het trainingscomplex is hij allesbehalve, maar de 68-jarige Kist zou best wat extra’s willen betekenen voor AZ. "Ik ben al regelmatig bij AZ om Boadu te helpen. Ze zouden ook kunnen zeggen: kom erbij, Kees. Dan ga ik twee dagen in de week met die drie jongens, Boadu, Karlsson en Gudmundsson werken."

Kist zag dat AZ afgelopen weekend met pijn en moeite won van Willem II, maar is tegelijkertijd erg blij dat het contract van Jansen is verlengd. "Heel terecht", oordeelt Kist. "Ik vind dat hij een duidelijke visie heeft. Ik zie veel trainingen, want ik ben er regelmatig. Daar zie ik zoveel mooie dingen. Ik heb in het verleden weleens gezegd: ik weet het niet met hulptrainers. Maar hij bewijst het tegendeel."