Vitesse 'in de schaduw' van AZ en PSV: 'Startpunt voor twee mooie maanden'

Vitesse 'in de schaduw' van AZ en PSV: 'Startpunt voor twee mooie maanden'

06-04-2021 10:19 Laatste update: 12:52
42

Dat Vitesse in de allerlaatste minuut alsnog de overwinning uit het vuur sleepte op bezoek bij FC Twente heeft bij de Arnhemmers voor een enorme boost gezorgd, aldus smaakmaker Oussama Tannane. De spelmaker maakte beide treffers in de met 1-2 gewonnen wedstrijd in Enschede.

"Deze zege geeft in alles een mentale boost, ook naar de bekerfinale", stelt Tannane in gesprek met De Gelderlander. "We waren echt beter. We voetbalden goed en we krijgen de beloning." Door de late overwinning blijft Vitesse in de voetsporen van AZ en PSV. "Ons doel moet een plek in de top-drie zijn."

Dat AZ en PSV de favorieten zijn om achter Ajax te eindigen op plek twee en drie vindt Tannane prima. "Laat ons maar lekker in de schaduw staan. Dan hebben we ook geen onnodige druk. We moeten vrij in de geest zijn. Dat we ambitieus zijn en scherp, is wel duidelijk. Dat we op jacht zijn ook."

En aan die jacht neemt Tannane graag deel. "In de interlandperiode bij Marokko kreeg ik geen speeltijd. Baalde ik wel van. Ik heb dus maar alle energie in Twente gegooid. Dit moet het startpunt zijn van twee mooie maanden. Wij doen volop mee."