'Roma gaat last krijgen van die manier van spelen, je moet geen concessies doen'

'Roma gaat last krijgen van die manier van spelen, je moet geen concessies doen'

Gepubliceerd: dinsdag 6 april 2021 om 10:42di 06-04-2021 om 10:42

Laatste update: dinsdag 6 april 2021 om 10:48di 06-04-2021 om 10:48

Volgens voormalig teammanager David Endt is Ajax de favoriet in het tweeluik met AS Roma in de kwartfinale van de Europa League. Endt is van mening dat de Amsterdammers zowel op individueel als collectief gebied sterker zijn dan de Italianen.

"Natuurlijk hebben ze voldoende individuele klasse en mogelijkheden, maar AS Roma is net een knikker: de ene keer rolt 'ie de kant op, de andere keer de andere op", begint Endt in gesprek met Ajax Showtime. "Er zit een onberekenbaarheid in. Dat kan ook gevaarlijk zijn."

Toch vindt Endt dat Ajax zich niet moet aanpassen aan de speelstijl van Roma. "Natuurlijk let je op waar de kwaliteiten van Roma liggen. Dat zijn de details waar de trainer het over heeft. Maar in je eigen voetbalconcept moet je geen concessies doen. Juist door die manier van spelen van Ajax kun je het zeker een club als AS Roma heel moeilijk maken."

Endt denkt dat ook dat de huidige nummer zeven van de Serie A het onderspit gaat delven tegen de koploper van de Eredivisie. "Die gaan last hebben van die dappere manier van Ajax: het durven, het initiatief en dominant spelen van Ajax, zowel thuis als uit. Als ik de kwaliteiten van Ajax afmeet tegen die van Roma heeft Ajax meer kwaliteit: collectief en individueel."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws