'Ruimhartige' compensatieregeling van Ajax bekend: 'Ook buiten de lijnen topclub'

'Ruimhartige' compensatieregeling van Ajax bekend: 'Ook buiten de lijnen topclub'

06-04-2021 11:32 Laatste update: 11:35
191

Ajax heeft dinsdag de compensatiemogelijkheden voor zijn seizoenkaarthouders bekend gemaakt. De supporters van de Eredivisie-koploper krijgen de mogelijkheid om hun geld volledig terug te krijgen: bovendien komen ze in aanmerking voor een tegenprestatie als ze slechts een gedeelte van hun geld terugvragen.

De supportersvereniging heeft verheugd gereageerd op het nieuws, dat Ajax via de officiële kanalen verspreid heeft. "Afspraak is afspraak, laat Ajax met deze ruimhartige compensatieregeling zien", laat voorzitter Fabian Nagtzaam weten. "Iedereen die zijn of haar geld terug wil, krijgt het volledige bedrag van zijn of haar seizoenkaart(en) retour. Precies zoals beloofd bij aanvang van het seizoen."

Wedden

Meer odds

De Ajax-fans krijgen echter ook de mogelijkheid om hun geld slechts gedeeltelijk terug te vragen, ten bate van de club. Ook als fans afzien van minstens 35 procent van het bedrag, krijgen ze een retrojack - geïnspireerd op de succesperiode uit de jaren zeventig - van de club cadeau. "Wij kennen geen andere club die een dergelijke ruime keuzeregeling aanbiedt aan zijn supporters. Al bij een relatief laag percentage aan donatie, biedt de club dergelijke cadeaus aan", aldus Nagtzaam. "Ajax laat hierdoor eens temeer blijken niet alleen op maar ook buiten het veld een topclub te zijn."

De kosten van deze restitutie kunnen oplopen tot maximaal 28 miljoen euro. Ajax had hier voorafgaand aan het seizoen al rekening mee gehouden, liet financieel directrice Susan Lenderink medio februari al weten. "We hebben dat geld in een potje apart gezet en dat is dus beschikbaar om weer terug te betalen."

Eerder dit jaar maakte onder meer Feyenoord al bekend onder welke voorwaarden de fans gecompenseerd kunnen worden voor het niet kunnen bijwonen van de wedstrijden in De Kuip. De stadionclub is zwaar getroffen door het spelen in lege stadions en heeft zijn fans opgeroepen om volledig af te zien van compensatie. In dat geval krijgen ze een speciaal shirt als tegenprestatie.