Oude bekende fluit Europa League-clash van Ajax met AS Roma

Oude bekende fluit Europa League-clash van Ajax met AS Roma

Gepubliceerd: dinsdag 6 april 2021 om 12:25di 06-04-2021 om 12:25

Sergei Karasev is donderdag de scheidsrechter tijdens de Europa League-confrontatie tussen Ajax en AS Roma in de Johan Cruijff Arena. Het is de tweede keer dit seizoen dat de Rus een Europese wedstrijd van Ajax fluit. In november had hij de leiding over het treffen met FC Midtjylland.

Ajax won het thuisduel in de groepsfase van de Champions League met 3-1. Karasev gaf in de slotfase een rode kaart aan de Deense aanvoerder Erik Sviatchenko. Ook in het seizoen 2016/2017 werd de Russische leidsman al eens aangesteld voor een wedstrijd van Ajax. Hij zag de Amsterdammers toen met 2-0 winnen van Schalke 04 in de kwartfinale van de Europa League. Uiteindelijk reikte Ajax dat jaar tot de eindstrijd.

Overigens is Karasev ook geen onbekende voor Eredivisie-concurrent AZ. Hij floot in december het desastreus verlopen duel voor de Alkmaarders bij HNK Rijeka. AZ verloor met 2-1 in Kroatië en werd daardoor uitgeschakeld in Europa. De Rus gaf Jesper Karlsson een rode kaart. Hij staat sowieso bekend als iemand die makkelijk kaarten geeft. Vorige week deelde hij liefst acht prenten uit tijdens Duitsland - Macedonië (1-2).

Ajax - AS Roma begint donderdag om 21.00 uur. Een week later is de return in Rome.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws