Bloedstollende strijd: dit is het programma van Atlético, Barça, Real en Sevilla

Bloedstollende strijd: dit is het programma van Atlético, Barça, Real en Sevilla

08-05-2021 15:45 Laatste update: 14:58
51

Met nog vier wedstrijden te gaan is de titelstrijd in Spanje spannender dan ooit. Vier clubs zijn nog in de race voor het kampioenschap: Atlético Madrid (1), Real Madrid (2) FC Barcelona (3) en Sevilla (4). Hoe ziet hun programma er tot het einde van het seizoen uit?

De stand
Met nog vier speelronden te gaan ligt alles nog open in Spanje. Eind januari zag alles er rooskleurig uit voor Atlético Madrid. De voorsprong op Real Madrid en Barcelona was maar liefst elf punten, maar na een aantal matige weken is daar met twee punten nauwelijks nog iets van over. Sevilla leek afgehaakt, maar maakt nog een minikans op een megastunt.

Atlético Madrid
Dé kraker staat gepland voor zaterdagmiddag: FC Barcelona - Atlético Madrid. Die wedstrijd zou zomaar eens beslissend kunnen worden in de bloedstollende titelstrijd. Wint Atlético, dan lijkt Barcelona afgehaakt. Maar wint Barcelona, dan gaan de Catalanen aan kop en staat Atlético plots derde.

Woensdag krijgt Atlético weer een zware tegenstander: nummer vijf Real Sociedad. Komt Atlético beide wedstrijden zonder kleerscheuren door, dan is de weg naar de titel vrij. Daarna wachten clashes met Osasuna (12) en Real Valladolid (17).

Met de huidige vorm van Atlético en de toenemende druk is echter geen enkele wedstrijd een formaliteit, ook . Real Valladolid knokt om lijfsbehoud en zal alles uit de kast halen, een kat in het nauw maakt rare sprongen. 



FC Barcelona
De ploeg van Ronald Koeman barstte door twintig ongeslagen wedstrijden op rij van het vertrouwen, maar heeft de afgelopen weken toch weer wat schade opgelopen. De topper tegen Real Madrid werd verloren en de thuiswedstrijd tegen Granada leverde ook geen punten op. Alle ogen zijn gericht op het duel met Atlético van zaterdagmiddag, dat mogelijk meteen cruciaal is. 

Dinsdag wacht Levante, de nummer elf. Op papier te doen, maar met de finish in het vizier absoluut geen makkie. Maar wint Barcelona beide wedstrijden, dan komt de titel wel heel dichtbij. Koeman krijgt na Atlético en Levante met Celta de Vigo (10) en Eibar (20) nog met twee potentieel gevaarlijke bananenschillen te maken. Een voordeel is dat Barcelona de meeste wedstrijden op vreemde bodem relatief eenvoudig weet te winnen.



Real Madrid
Real Madrid heeft het van alle titelkandidaten misschien wel het zwaarst. Dat zit hem niet alleen in de tegenstanders, maar ook in het aantal wedstrijden en de overvolle ziekenboeg. Real Madrid werd na twee loodzware wedstrijden tegen Chelsea uitgeschakeld in de Champions League en hoeft geen rekening meer te houden met de finale.

Fit is Real Madrid echter niet. De ploeg van Zinédine Zidane oogt vermoeid en uitgeblust en krijgt zondag ook nog Sevilla voor z'n kiezen, een kraker van jewelste. Na Sevilla-thuis moet Real Madrid naar Granada (8), dat wist te stunten bij Barcelona. Dat is op 13 mei.

En drie dagen later reist Zidane met zijn mannen af naar Athletic Bilbao (9). Twee uitwedstrijden op rij dus. De laatste wedstrijd is thuis tegen Villarreal (6), maar in het Estadio Alfredo Di Stéfano, waar Real tijdelijk z'n thuiswedstrijden speelt, is De Koninklijke niet bepaald overtuigend. 

Sevilla
Ja, Sevilla maakt de strijd als vierde titelkandidaat nog een tikkeltje spannender. Hoe klein de kans ook is, niets is onmogelijk. Sevilla heeft nog vier wedstrijden om een gat van zes punten te overbruggen, maar na speelronde 35 kan het ook zomaar afgelopen zijn. Veel zal afhangen van FC Barcelona - Atlético Madrid.

Sevilla speelt zondag de kraker tegen Real Madrid en moet hopen dat het na dit weekend nog kans maakt op de titel. De ploeg van Luuk de Jong en Nemanja Gudelj gaat aankomende week naar Valencia (14) en treft vervolgens thuis Villarreal (6). Het seizoen van de Andalusiërs wordt op 23 mei thuis afgesloten tegen Alavés.

Wie wordt er kampioen van Spanje? Laat je voorspelling achter in de comments!