Klap voor Real: Ramos én Varane missen duels met Liverpool en vermoedelijk Barça

Klap voor Real: Ramos én Varane missen duels met Liverpool en vermoedelijk Barça

06-04-2021 14:04 Laatste update: 16:11
43

Een dreun voor Real Madrid in aanloop naar de cruciale duels met Liverpool en FC Barcelona. Raphaël Varane heeft positief getest op het coronavirus en mist het Champions League-duel met de Engelsen van dinsdagavond. Vermoedelijk komt ook El Clásico te vroeg.

Varane kreeg zaterdag nog rust van coach Zinedine Zidane in het Primera División-duel met Eibar (2-0). Real wilde geen enkel risico nemen met de Fransman, nadat afgelopen week duidelijk werd dat Sergio Ramos de confrontaties met Liverpool en Barça mist vanwege een blessure. Nu ook Varane wegvalt, moet Zidane dus puzzelen.

Nacho Fernández en Éder Militão zijn de enig overgebleven centrale verdedigers in de Madrileense selectie, maar tegen Eibar koos de trainer voor een driemansdefensie. Ferland Mendy speelde daardoor ook in het centrum, terwijl Marcelo de linker vleugelverdediger was. Wel zou Zidane nog kunnen kiezen voor Real Madrid B-speler Victor Chust (21).

De Koninklijke neemt het dinsdag in eigen huis op tegen Liverpool. Zaterdagavond wacht de belangrijke krachtmeting met Barcelona in de Spaanse titelstrijd. Ook dat duel wordt in het Estadio Santiago Bernabéu gespeeld.