Koopmeiners kan opgelucht adem halen: schorsing pakt gunstig uit voor AZ-captain

Koopmeiners kan opgelucht adem halen: schorsing pakt gunstig uit voor AZ-captain

06-04-2021 17:32 Laatste update: 20:43
200

De topper tegen Ajax komt niet in gevaar voor AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners. De 23-jarige middenvelder moest zaterdag tegen Willem II met rood van het veld en vreesde dat hij voor langere tijd geschorst zou worden, waardoor hij niet tegen Ajax zou kunnen spelen. Dat is echter niet het geval.

Koopmeiners is weliswaar voor twee wedstrijden geschorst, maar daarvan gaat het bij één duel om een voorwaardelijke schorsing. Dat betekent dat de enkelvoudig Oranje-international alleen de thuiswedstrijd tegen Sparta aan zich voorbij moet laten gaan. Als de kraker tegen Ajax op het programma staat, dan is Koopmeiners dus weer inzetbaar voor trainer Pascal Jansen. Bij een schorsing van twee duels (niet voorwaardelijk) was dat niet het geval geweest.

De rode kaart incasseerde Koopmeiners nadat hij zijn noppen in het been van Willem II-aanvaller Vangelis Pavlidis plantte. De captain van AZ benadrukte na de wedstrijd meteen dat hij dat niet met opzet had gedaan. Ook schoot het duel met Ajax meteen door het hoofd van Koopmeiners, toen hem de rode kaart werd getoond.