Excelsior legt 'interceptiekoning' van de Keuken Kampioen Divisie vast

Excelsior legt 'interceptiekoning' van de Keuken Kampioen Divisie vast

Gepubliceerd: dinsdag 6 april 2021 om 21:11di 06-04-2021 om 21:11

Excelsior heeft dinsdag zijn eerste nieuweling voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. De 25-jarige verdediger Redouan El Yaakoubi zal overkomen van Telstar en heeft voor twee seizoenen getekend in Kralingen, inclusief optie voor nog een seizoen.

Met El Yaakoubi haalt Excelsior de topscorer van het 'onderscheppingenklassement' van de Keuken Kampioen Divisie binnen: de bij FC Utrecht opgeleide verdediger heeft dit seizoen al 282 ballen veroverd. "Ik ga altijd voorop in de strijd en probeer anderen daarin mee te nemen", laat hij dan ook weten aan de officiële kanalen van zijn nieuwe werkgever. "Excelsior is een grote club. Veel mensen kijken naar Excelsior, de club heeft niet voor niets jaren in de Eredivisie gespeeld."

El Yaakoubi was naar eigen zeggen toe aan een stap hogerop, na twee seizoenen in Velsen-Zuid. "Daar heb ik me onder leiding van Andries Jonker goed kunnen ontwikkelen. Nu was ik op zoek naar een club waar de druk wat hoger is. Excelsior kwam in december op mijn pad." Op vrijdag 16 april kan hij zijn nieuwe ploeggenoten alvast van dichtbij aan het werk zien: Telstar ontvangt Excelsior dan in eigen huis. "Wat dat betreft ben ik gewoon zakelijk ingesteld. Ik speel nog steeds bij Telstar en Excelsior is dan dus gewoon mijn tegenstander. Ik ga ervan uit dat wij die wedstrijd met 3-0 gaan winnen…"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws