Tweede adem Dortmund ontoereikend: late, benauwde zege voor Man City

06-04-2021 22:53 Laatste update: 22:59
34

Manchester City is met de schrik vrijgekomen in het Champions League-duel met Borussia Dortmund. The Citizens koesterden na een tumultueuze eerste helft lange tijd een krappe voorsprong, kregen in de slotfase de gelijkmaker om de oren, maar wonnen in extremis alsnog met 2-1.

Voor rust viel er voor beide doelen meer dan genoeg te beleven. Ederson Moraes hield Manchester City op de been na een kans voor Jude Bellingham, Kevin De Bruyne had aan de overkant meer succes. De Belg zette – na balverlies van Emre Can – de aanval zelf op, kreeg de bal terug van Riyad Mahrez en schoof de 1-0 binnen.

Daar bleef het ook bij, met dank aan de Roemeense arbitrage. De thuisploeg leek een penalty mee te krijgen na een valpartij van Rodri, maar de VAR draaide de beslissing van Ovidiu Hategan terug. Diezelfde Hategan zette kort voor rust een streep door de gelijkmaker van Bellingham: de jonge Engelsman leek Ederson reglementair af te troeven, maar de Roemeense leidsman had tot verbijstering van de gasten een overtreding waargenomen.

De tweede helft in het Etihad Stadion bood minder vertier, afgezien van kansjes voor Erling Braut Haaland en Phil Foden aan beide zijden. De wedstrijd leek als een nachtkaars uit te gaan, maar Dortmund sloeg in de slotfase alsnog toe. Haaland zorgde voor de splijtende pass, Marco Reus maakte het cruciale doelpunt op vreemde bodem: 1-1.

Dortmund zou hierdoor in het voordeel zijn als het op woensdag 14 april in eigen huis aan de return begint. Manchester City had echter nog het laatste woord: uitgerekend oude bekende Ilkay Gündogan leverde de assist en Phil Foden hielp Manchester City vlak voor tijd alsnog aan een 2-1 overwinning.