'Of ik verder was geweest als ik bij Ajax was gebleven? Kan niemand beantwoorden'

'Of ik verder was geweest als ik bij Ajax was gebleven? Kan niemand beantwoorden'

Gepubliceerd: woensdag 7 april 2021 om 07:01wo 07-04-2021 om 07:01

Laatste update: woensdag 7 april 2021 om 07:14wo 07-04-2021 om 07:14

Justin Kluivert zit donderdagavond met veel belangstelling voor de televisie om te kijken naar het treffen tussen Ajax en AS Roma. De aanvaller, door Roma uitgeleend aan RB Leipzig, verwacht een spannende wedstrijd en laat zich kort uit over zijn tijd in Amsterdam.

"Ik vind het jammer dat deze wedstrijd niet vorig jaar plaatsvond, want ik had graag nog eens tegen Ajax gespeeld", begint Kluivert in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad. "Hoewel ik beide clubs ken, is het ontzettend lastig om te voorspellen wie doorgaat. Ajax kan van Roma winnen, maar andersom ook. De vorm van de dag zal bepalend zijn. Ik ga er in elk geval goed voor zitten."

Kluivert denkt nog regelmatig terug aan zijn tijd in Amsterdam, zo geeft hij toe. "Of ik nu niet verder was geweest als ik bij Ajax was gebleven? Dat zijn vragen die niemand, dus ook ik niet, kan beantwoorden. Het had alle kanten op gekund. Omhoog, omlaag. Ik heb wel eens gedacht: als ik was gebleven, dat ik hopelijk een aandeel had gehad in dat mooie Champions League-seizoen. De uitschakeling tegen Spurs deed mij ook pijn. Maar je weet nooit hoe het was gelopen."

Brobbey
De toekomst van Kluivert is nog onduidelijk. Hij speelt dit seizoen op huurbasis voor Leipzig en zou het geen probleem vinden om ook volgend seizoen onder contract te staan bij de ploeg van trainer Julian Nagelsmann. Ook omdat Brian Brobbey na dit seizoen de overstap maakt. "Met Brobbey heb ik het natuurlijk over Leipzig gehad, rond de tijd dat hij besloot Ajax te verruilen voor deze club. Het lijkt me leuk om hem te begeleiden en te laten zien hoe alles hier werkt. Ik denk dat hij er veel aan kan hebben als hij hier straks niet als enige Nederlander zit. We zullen zien of het ervan komt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws