NAC heeft politiek nieuws: 'speciale wet voor bezoek aan voetbalstadions op komst'

NAC heeft politiek nieuws: 'speciale wet voor bezoek aan voetbalstadions op komst'

07-04-2021 15:59
11

NAC Breda wrijft zich in de handen na het nieuws van dinsdag: de huidige nummer vier van de Keuken Kampioen Divisie mag binnenkort eindelijk weer fans ontvangen. Eind april vinden de eerste testevenementen plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

In het weekend van 23, 24 en 25 april wordt er een beperkt aantal toeschouwers toegelaten tot de Eredivisie-wedstrijden, op vrijdagavond 30 april is de Keuken Kampioen Divisie aan de beurt. NAC komt op die avond niet in actie – de kleine klassieker op bezoek bij NEC staat pas op maandag 3 mei op de planning – maar kijkt met vertrouwen uit naar de komende speelrondes.

De Bredanaars weten namelijk dat er politiek nieuws aan zit te komen. 'De planning is dat er vanaf 1 mei aanstaande een speciale wet wordt aangenomen door de Tweede Kamer, waardoor ook na speelronde 36 supporters in het stadion mogen', schrijft de club. Het zou betekenen dat NAC tijdens de – eventuele – play-offs om promotie/degradatie weer fans mag ontvangen. "Er leek geen einde aan te komen, maar het einde van deze lange tunnel is in zicht. Het is ongelofelijk belangrijk dat er enig perspectief is", vertelt algemeen directeur Mattijs Manders. "Wij zien er ontzettend naar uit om iedereen, of in ieder geval een gedeelte van onze supporters en sponsoren, weer te verwelkomen."