Fonseca deelt 'positief' Roma-nieuws: 'Hij is fit en zal donderdag starten'

Fonseca deelt 'positief' Roma-nieuws: 'Hij is fit en zal donderdag starten'

Gepubliceerd: woensdag 7 april 2021 om 20:11wo 07-04-2021 om 20:11

AS Roma-trainer Paulo Fonseca stelt dat zijn ploeg donderdagavond tegen Ajax een 'perfecte wedstrijd' moet spelen. De Portugese oefenmeester moet in Amsterdam een groot aantal spelers missen, maar kan wel beschikken over de Bosnische spits Edin Dzeko.

Fonseca wil Ajax het aanvallen onmogelijk maken donderdagavond in de Johan Cruijff Arena. "Het is vooral belangrijk dat we verdedigend geen fouten maken", steekt hij van wal op de persconferentie voorafgaand aan het duel met de Amsterdammers. "We willen ervoor zorgen dat Ajax zo weinig mogelijk de bal heeft en dat ze dus zo min mogelijk kansen weten te creëren."

De Portugees moet de nodige basiskrachten missen, maar heeft zijn aanvalsleider, Edin Dzeko, wel terug. "Hij heeft de hele week goed getraind en zal in de basis staan." Ondanks alle mankementen zag Fonseca een getergde spelersgroep aan het werk tijdens de laatste trainingen. "Mijn spelers ogen gemotiveerd en vol vertrouwen. We moeten de perfecte wedstrijd spelen, in alle opzichten. Ajax heeft een heel sterke ploeg."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat gaat het eerste duel tussen AS Roma en Ajax opleveren?

(3944 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws