Ziyech-loos Chelsea tegen Porto op zoek naar eerherstel na blamage tegen WBA

Ziyech-loos Chelsea tegen Porto op zoek naar eerherstel na blamage tegen WBA

Gepubliceerd: woensdag 7 april 2021 om 20:53wo 07-04-2021 om 20:53

Laatste update: woensdag 7 april 2021 om 21:00wo 07-04-2021 om 21:00

Hakim Ziyech begint woensdagavond als reserve aan het Champions League duel tussen FC Porto en Chelsea. De Marokkaanse spelmaker had afgelopen weekend tegen West Bromwich Albion nog een basisplaats, maar moet nu genoegen nemen met een plaatsje op de bank.

Het duel tegen West Brom liep uit op een heus drama voor Ziyech. Ploeggenoot Thiago Silva kreeg binnen een halfuur voetballen een rode kaart, waardoor manager Thomas Tuchel verdedigend in moest grijpen. Ziyech werd geslachtofferd en vervangen door centrumverdediger Andreas Christensen. Veel bracht de wissel overigens niet teweeg, The Blues verloren in eigen huis met 2-5 (!) van laagvlieger West Brom.

Vier dagen mag Ziyech vanaf de aftrap plaats nemen naast zijn trainer. De Duitser kiest voor een middenveld met Mateo Kovacic, Jorginho en Mason Mount. Laatstgenoemde begon tegen West Brom nog op de bank, maar mag het nu vanaf de aftrap gaan proberen, wanneer Chelsea het in Portugal opneemt tegen Porto in de kwartfinale van de Champions League. Er wordt om 21.00 afgetrapt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws