Chelsea doet goede zaken in Champions League, Porto snijdt zichzelf in de vingers

07-04-2021 22:48 Laatste update: 22:55
25

Chelsea heeft een erg eenvoudige overwinning geboekt op bezoek bij FC Porto. De formatie van Thomas Tuchel leek niet de volle honderd procent te geven. Toch leek Chelsea geen moment moeite te hebben met de Portugezen.

Bij Chelsea moest Hakim Ziyech op de bank beginnen. Daar zou de Marokkaanse spelmaker overigens de hele wedstrijd ook niet meer vanaf komen. Het duel, dat in Sevilla werd gespeeld door coronamaatregelen in Portugal, begon weinig spectaculair. Chelsea had de controle, maar wist niet veel grote kansen te creëren.

In de 32ste minuut stond Mason Mount echter op bij de bezoekers. De Engelsman draaide prachtig open richting het Porto-doel, na een pass van Jorginho. Vervolgens was het voor Mount een koud kunstje om de bal ook daadwerkelijk achter doelman Agustín Marchesín te schuiven: 0-1. Dat was ook de stand die op het scorebord stond bij rust.

In de tweede helft viel er weinig bijzonders te beleven bij het treffen tussen Chelsea en Porto. Chelsea dicteerde nog steeds, al kwam Porto een aantal keer gevaarlijk uit de omschakeling voor het doel van Chelsea-goalie Edouard Mendy. De gelijkmaker wist Porto alleen niet te forceren, integendeel: in de slotfase maakte Chelsea ook nog de 0-2. Ben Chilwell kon gemakkelijk door de Porto-defensie breken, nadat Jesús Corona de bal knullig inleverde.

Dat werd uiteindelijk ook de einduitslag. De laatste goal zorgt ervoor dat Chelsea met een bijzonder goede uitgangspositie teruggaat naar Londen. Voor Porto komt het einde van het Champions League-avontuur op deze manier erg dichtbij.