Fantastisch sneeuwgevecht in München: PSG neemt wraak voor verloren finale

Fantastisch sneeuwgevecht in München: PSG neemt wraak voor verloren finale

07-04-2021 22:51 Laatste update: 23:00
103

Bayern München en Paris Saint-Germain hebben woensdagavond een adembenemend vervolg gegeven aan de Champions League-finale van vorig seizoen. Der Rekordmeister won toen van PSG, maar dreigt ditmaal in de kwartfinales te stranden: de Parijzenaars hebben een 2-3 zege meegenomen uit het besneeuwde Zuid-Duitsland.

Bayern moest het zonder sleutelspelers Robert Lewandowski en Serge Gnabry stellen, PSG rook bloed en deed direct zaken. Al na twee minuten kwamen de gasten op 0-1, nadat Manuel Neuer een niet onhoudbare inzet van Kylian Mbappé liet glippen. Het ontbrak de thuisploeg absoluut niet aan kansen – Eric-Maxim Choupo-Moting kreeg de grootste, maar trof de lat – maar PSG bleek meer bedreven in het afmaken. Een treffer van Julian Draxler werd nog afgekeurd, maar Marquinhos schatte na een half uur een leep passje van Neymar op waarde: 0-2.

Trainer Hansi Flick greep nog vóór rust twee keer in: Alphonso Davies en Jérôme Boateng losten Leon Goretzka en Niklas Süle af. Tussen die twee wissels in viel de aansluitingstreffer van de titelhouder: Benjamin Pavard gaf voor vanaf rechts en Choupo-Moting scoorde met een fraai uitgevoerde kopbal tegen zijn oude club.

Na rust gingen beide teams vrolijk verder in een moordend tempo. Davies moest een bal voor de lijn weghalen, maar Bayern joeg op de gelijkmaker. Deze viel na een uur spelen, na wederom een kopbal: ditmaal was het Thomas Müller die Keylor Navas kansloos liet. De thuisploeg leek even erop en erover te kunnen gaan, maar kreeg niet lang na de 2-2 een tegentreffer om de oren. PSG schakelde razendsnel om en Mbappé verraste Neuer in de korte hoek: 2-3.

De gastheren wilden niet bij de pakken neerzitten en joegen op de 3-3. Navas en zijn verdediging moesten alle zeilen bijzetten, maar konden telkens weer opgelucht ademhalen. PSG mag hierdoor met een ideale uitgangspositie aan de return in eigen huis, op dinsdag 13 april.