Breaking news

Koeman wint eerste prijs met Barcelona dankzij excellerende Frenkie de Jong

Karsdorp niet tegen Ajax: 'Onbevangenheid maakt hem goed, bij Feyenoord gezien'

Karsdorp niet tegen Ajax: 'Onbevangenheid maakt hem goed, bij Feyenoord gezien'

Gepubliceerd: donderdag 8 april 2021 om 06:47do 08-04-2021 om 06:47

Laatste update: donderdag 8 april 2021 om 06:47do 08-04-2021 om 06:47

Fred Rutten was de trainer die Rick Karsdorp ontdekte bij Feyenoord. De vleugelverdediger, inmiddels actief bij AS Roma, ontbreekt in de eerste Europa League-wedstrijd tegen Ajax vanwege een schorsing. 

Karsdorp wordt door trainer Paulo Fonseca gezien als een belangrijke kracht op de vleugels. In het aanvallende 3-5-2-systeem krijgt de Nederlander voldoende ruimte om zijn aanvallende kwaliteiten te laten zien. Het resulteerde dit seizoen vooralsnog in één goal en vijf assists. "Dit systeem is Rick op het lijf geschreven", stelt Rutten in gesprek met De Telegraaf. "Je ziet dat hij topfit is en dan krijgt hij weer die onbevangenheid in zijn spel die hem zo goed maakt. Die hebben we bij Feyenoord ook gezien."

Rutten toverde Karsdorp bij Feyenoord om van middenvelder naar rechtsback. "Dat was een heel interessant project. Veel mensen in de organisatie vroegen zich af waar ik mee bezig was. Maar ik zag een jongen met loopvermogen, snelheid, een goed rechterbeen en durf. Allemaal eigenschappen die een goede rechtsback moet hebben." Tijdens zijn laatste trainersklus in 2019 probeerde Rutten Kardorp naar België te halen. "Ik wilde hem graag naar Anderlecht halen. Rick wilde wel, maar het bleek financieel niet haalbaar."

Ten Hag
De voormalig oefenmeester van onder meer Anderlecht en Feyenoord denkt dat Ajax het erg lastig gaat krijgen tegen de Italiaanse opponent. "Historisch gezien zijn Italiaanse tegenstanders nooit zo eenvoudig voor Nederlandse clubs. Ajax zal een antwoord moeten vinden op de speelwijze van AS Roma, maar dat is Erik ten Hag wel toevertrouwd. Dat heeft hij in het verleden wel bewezen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat gaat het eerste duel tussen AS Roma en Ajax opleveren?

(3944 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws