Onrust bij Roma in aanloop naar Ajax-uit: 'Wilden vorig seizoen al nieuwe trainer'

Onrust bij Roma in aanloop naar Ajax-uit: 'Wilden vorig seizoen al nieuwe trainer'

08-04-2021 08:25 Laatste update: 08:26
19

Het is onrustig bij AS Roma. Verschillende spelers zouden niet tevreden zijn met de werkwijze van trainer Paulo Fonseca, al wordt dat vlak voor de clash met Ajax ontkracht door de spelers. Verschillende Italiaanse media meldden al dat winst tegen Ajax de enige kans is voor Fonseca om zijn baan te redden.

Roberto Maida, journalist van Corriere dello Sport, geeft in gesprek met Nu.nl aan dat er weldegelijk onrust is bij Roma. "Hij is veel bekritiseerd door de media, en ook door het bestuur", doelt Maida op Fonseca. "Aan het einde van het vorige seizoen wilde het bestuur al een nieuwe trainer, maar die hebben ze toen niet kunnen vinden. Dit seizoen zijn er al veel geruchten geweest dat Fonseca ontslagen zou worden."

De onrust zou een voordeel kunnen zijn voor Ajax, maar Maida stelt dat de ontmoeting met de Amsterdammers weleens precies op het juiste moment kan komen. "Ajax is de perfecte tegenstander voor Roma, dat op zijn best is als de tegenstander aanvallend speelt. Dan kunnen ze hun wapens gebruiken en de ruimtes benutten. Ze zijn het gewend om tegen een team te spelen dat aanvalt."

Maida verwacht een spannende wedstrijd donderdagavond. "Roma heeft nog nooit van Ajax gewonnen. Ze willen daar graag verandering in brengen. Ik denk dat het fiftyfifty is. Roma heeft de kwaliteiten om Ajax te verslaan, maar heeft een zeer wisselvallige ploeg. Als Roma een slechte dag heeft, kan Ajax ook zomaar met 5-0 winnen."