Ferdinand wijst absolute Chelsea-uitblinker aan: 'Loopacties die niemand zag'

Ferdinand wijst absolute Chelsea-uitblinker aan: 'Loopacties die niemand zag'

Gepubliceerd: donderdag 8 april 2021 om 09:08do 08-04-2021 om 09:08

Chelsea heeft woensdagavond een grote stap gezet richting de volgende ronde van de Champions League. Op bezoek bij FC Porto won de ploeg van trainer Thomas Tuchel met 0-2. Mason Mount had een groot aandeel in de zege en krijgt de complimenten van voormalig Manchester United-verdediger Rio Ferdinand.

"Hij is de droom van iedere manager. Niet alleen omdat hij een natuurtalent is, hij is ook in staat om het verschil te maken met zijn fantasie. Hij kan de verdediger op het verkeerde been zetten en scoren", begint Ferdinand zijn analyse bij BT Sport.

"En niet alleen dat... Hij is de droom van iedere manager, omdat hij zich aan de tactiek houdt. In de periode voordat ze van trainer wisselden, stond hij op als een leider. Zodra de andere spelers zich realiseren dat hij loopacties maakt achter de defensie en wanneer ze die ballen gaan geven, gaat hij nog meer kansen krijgen. Hij maakte vandaag (woensdag, red.) loopacties die niemand zag."

Mount zelf is tevreden met zijn eerste Champions League-treffer in het shirt van Chelsea. Hij zette zijn ploeg op een 0-1 voorsprong tegen Porto. "Ik heb geduldig gewacht, dit was een goed moment", vertelt hij na afloop van de wedstrijd in gesprek met BT Sport. "Het was een mooie pass van Jorginho en ik kreeg de tijd om te schieten. Ik ben er blij mee."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws