Van der Gijp heeft duidelijke boodschap voor Ziyech: 'Dan heb je een probleem...'

Van der Gijp heeft duidelijke boodschap voor Ziyech: 'Dan heb je een probleem...'

08-04-2021 11:05
133

René van der Gijp adviseert Hakim Ziyech om te vertrekken bij Chelsea. De zestigjarige analist ziet dat het ontslag van Frank Lampard en de komst van Thomas Tuchel als manager bij Chelsea niet goed is geweest voor Ziyech.

In de studio bij SBS wordt Van der Gijp gevraagd om de overstap van Ziyech naar Chelsea te beoordelen. "Het was wel een goede keuze toen Lampard trainer was", antwoordt de Dordtenaar. "Die was razend enthousiast over hem. Dan komt er een andere trainer (Tuchel, red.) en die wil een ander spelletje spelen. Hij wil op zijn middenveld echt lopers hebben, in plaats van mensen zoals Ziyech. Dan heb je een probleem... Hij kan dus het beste weggaan", concludeert Van der Gijp.

Wedden

Meer odds

Ziyech ruilde Ajax afgelopen zomer in voor Chelsea. In de eerste seizoenshelft kwakkelde de Marokkaanse spelmaker met blessures, waardoor hij aardig wat wedstrijden moest missen. Op de momenten dat Ziyech fit was, kon hij echter vaak op het vertrouwen van Lampard rekenen. Sinds de aanstelling van Tuchel als Chelsea-manager maakt Ziyech minder minuten, al mag hij nog wel geregeld in de basis starten.